BALIKESİR / AYVALIK - Mecit Ataklı Ortaokulu

2023-2024 EÖY II.Dönem I.Sınav tarihlerimiz...

II.Dönem Tüm Dersler I.Sınav Takvimimiz için  lütfen tıklayınız

Okulumuzda branş öğretmenlerimizin hazırladığı tüm sınavlar açık uçlu sorulardan oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılacaktır.

Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınavları nasıl puanlanacak: Yazılı ve uygulamalı sınavlar olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Uygulamalı sınavlar dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde yapılacaktır. Dinleme ve konuşma becerilerini ölçen sınavlar ayrı ayrı puanlanacaktır.

Böylelikle; Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınav puanları; yazılı sınavın %50’si, dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulama sınavlarının ortalamasının %50’si alınarak hesaplanacaktır. Bu derslerin önce yazılı sınavları sonra her öğrenci için yeteri zaman ayrılacak şekilde ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde uygulama sınavları yapılacaktır.

26 Mart Salı günü 6. Sınıfların Türkçe, 27 Mart Çarşamba günü Matematik 2. Dönem 1. Sınavları ülkemiz genelinde ortak sınav şeklinde yapılacaktır.

03 Nisan Salı günü 7. Sınıfların Matematik Sınavı Balıkesir geneli ortak sınav şeklinde yapılacaktır.

Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 21:35 - Görüntülenme: 53